Banner Terkini SK Likas

penyampaian sijil lawatan ke Sabah Wetlands Conservation Society

      

2 Julai 2018 -Seramai 30 orang murid Sk Likas yang terlibat untuk mengikuti lawatan ke Sabah Wetlands Conservation Society. Murid di ajar bagaimana cara membuat kertas,menanam pokok bakau dan mengitar semula apa yang perlu, Aktiviti itu di anjur bertempat Sabah Wetlands Conservation Society. Lawatan tersebut dapat menarik perhatian ramai murid. Bukan itu sahaja ,murid-murid juga dapat belajar bagaimana cara mengitar semula dengan bahan -bahan yang tidak digunakan lagi. Harap lawatan tersebut dapat di teruskan lagi pada masa akan datang…..

Tempat Ketiga Catur Peringkat Bahagian

 

 

2 July 2018 Isnin-  Seramai 2 orang murid Sk Likas  telah menyertai Kejohanan Catur Peringkat Bahagian yang diadakan di Ranau. Adik Tarmizi dan Putri Nurrahmadina telah mendapat tempat ketiga dalam kejohanan tersebut. Aktiviti ini telah dianjurkan oleh Pejabat Pendidikan Ranau. Untuk pengetahuan semua, adik Tarmizi telah terpilih untuk mewakili Malaysia ke peringkat antarabangsa di Sri Lanka, India. Diharap adik Tarmizi dapat mengharumkan lagi nama sekolah dan mendapat pencapaian yang baik.

 

 

Lawatan Ke Sabah Wetlands Conservation Society

 

     

30 Jun 2018,Sabtu- Seramai 30 orang murid  Sk Likas terlibat untuk mengikuti lawatan ke Sabah Wetlands Conservation Society. Aktiviti yang telah dijalankan ialah  mengitar semula bahan buangan, membuat kertas dan menanam pokok bakau.Aktiviti tersebut dianjurkan oleh Sabah Wetlands Conservation Society sempena Participing In The World Enviroment Day 2018.Murid-murid dapat belajar mengitar semula bahan terbuang dan diharapkan aktiviti seperti ini dapat diteruskan lagi .

Hari Keluarga PIBK SK Likas 2018

   

   

14 April 2018, Selasa – Hari Keluarga Persatuan Ibu Bapa dan Komuniti (PIBK) SK Likas telah disempurnakan oleh Datuk Hajah Jainab DSP Haji Ahmad Ayid, Menteri Pembangunan Masyarakat Dan Hal Ehwal Pengguna Sabah. Pelbagai aktiviti yang dijalankan seperti pertandingan nyanyian Suara Emas dan Bintang Kecil, Suami make-up Isteri, De,omstrasi memasak dan membuat roti, pertandingan mewarna, pertandingan fesyan, cabutan bertuah serta pelbagai gerai jualan dan pameran.

Klik sini untuk melihat galeri gambar

Mesyuarat Agung PIBG 2018

         

14 April 2018, Sabtu – Mesyuarat Agung PIBG untuk tahun 2018 telah disempurnakan oleh Datuk Seri Panglima Rahman bin Dahlan, Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

Klik sini untuk melihat galeri gambar

Kejohanan Bola Sepak B12 Peringkat Zon Likas

   

   

12 April 2018, Khamis – Kejohanan Bola Sepak B12 Zon Likas telah dirasmikan oleh tuan guru besar sendiri, En Mohd Jaimie bin Haji Mosliem. pasukan SK Likas A telah mendapat Johan, diikuti SRK St. Agnes Likas di tempat kedua, dan SK Likas B telah mendapat tempat ketiga.

Klik sini untuk melihat galeri gambar

Kem Kepimpinan Pengawas SK Likas

  

  

Majlis Penyerahan Watikah Perlantikan Pengawas, Ketua Kelas & Penolong, PRS dan Pengawas Pusat Sumber 2018

   

   

Klik sini untuk melihat galeri gambar.

Majlis Makan Malam SK Likas 2017

   

   

Klik sini untuk melihat galeri gambar

Pengenalan Kepada Sukan Sofbol

    

Pengenalan awal Permaianan Sofbol kepada murid SK Likas yang berminat menyertai sukan yang baharu sahaja diperkenalkan disekolah ini oleh Cikgu Mohd Fadzil.

Klik sini untuk melihat galeri gambar.